Militärer sparkade efter mordorgie

Flera hundratals soldater utreds i den colombianska mordhärvan.


Tre colombianska militäröverstar har fått sparken, misstänkta för att ha dödat elva bostadslösa pojkar.

Colombia är i chocktillstånd. Nyheter24 har tidigare rapporterat om historien som uppdagades då en kvinna fått reda på att hennes son hade begravits i en massgrav. Det visade sig att militärer kunnat tjäna pengar på döda gerillasoldater. Man har fått en bonus per levererat lik. Men kropparna har tillhört oskyldiga civila. Och det lär handla om hundratals.

De tre överstarna som nu står åtalade ska ha lovat hemlösa pojkar från staden jobb på annan ort. Men i stället kidnappades de och mördades i närheten av Norte de Santander, på gränsen till Venezuela.

Enligt BBC:s Jeremy McDermott luktar det skandal lång väg. Först och främst inom armén, men även i regeringen. Presidenten har i samband med händelsen gått ut med ett erkännande om att det bevisligen pågår brott mot de mänskliga rättigheterna inom miliären.

Enligt källor hos åklagaren utreds nu hundratals soldater, skriver BBC.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.