Knarkligans privata zoo i lyxvilla

Mexikansk kokainliga hade eget zoo med lejon, apor, panter och albinotiger.


Mexikos federala polis skulle göra ett tillslag i en lyxvilla i utkanten av Mexiko City för att gripa medlemmar i en colombiansk kokainkartell. De möttes av en minst sagt oväntad syn: i trädgården hade ligan byggt ett privat zoo, med ett lejonpar, en vit och en albinotiger, en apa och två svarta pantrar.

Enligt polisen verkar den privata djurparken professionellt skött, skriver El Universal. På tidningens sajt kan du se en video på djuren.

Polisen grep femton personer för knarkhandel, pengatvätt och annan organiserad brottslighet. Polisens teori är att gruppen är en länk mellan Calikartellen i Colombia och Beltrán Leyva-bröderna, vars organisation för kokainet till USA.

Det var inte första gången mexikansk polis hittat exotiska djur i samband med tillslag mot misstänkta drogbaroner.

– Dessa djur symboliserar makt, styrka och mod, egenskaper som den här typen av personer som sysslar med knarkhandel söker. De har också tillräckligt med pengar som de kan spendera utan vidare på detta och på andra lyxartiklar, säger Mara Elena Sánchez från djurrättsorganisationen Teyeliz till El Universal.

Det mest kända – och mest extrema fallet – av kokainkungar med egen djurpark är den nu döde knarkkungen Pablo Escobar. På hans gigantiska gård Haienda Napoles höll han noshörningar, lejon, elefanter och giraffer. I dag är delar av Escobars gård en djurpark öppen för allmänheten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?