Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Knarkligans privata zoo i lyxvilla

- 22/10/2008, 04:04 -

Mexikansk kokainliga hade eget zoo med lejon, apor, panter och albinotiger.

Mexikos federala polis skulle göra ett tillslag i en lyxvilla i utkanten av Mexiko City för att gripa medlemmar i en colombiansk kokainkartell. De möttes av en minst sagt oväntad syn: i trädgården hade ligan byggt ett privat zoo, med ett lejonpar, en vit och en albinotiger, en apa och två svarta pantrar.

Enligt polisen verkar den privata djurparken professionellt skött, skriver El Universal. På tidningens sajt kan du se en video på djuren.

Polisen grep femton personer för knarkhandel, pengatvätt och annan organiserad brottslighet. Polisens teori är att gruppen är en länk mellan Calikartellen i Colombia och Beltrán Leyva-bröderna, vars organisation för kokainet till USA.

Det var inte första gången mexikansk polis hittat exotiska djur i samband med tillslag mot misstänkta drogbaroner.

– Dessa djur symboliserar makt, styrka och mod, egenskaper som den här typen av personer som sysslar med knarkhandel söker. De har också tillräckligt med pengar som de kan spendera utan vidare på detta och på andra lyxartiklar, säger Mara Elena Sánchez från djurrättsorganisationen Teyeliz till El Universal.

Det mest kända – och mest extrema fallet – av kokainkungar med egen djurpark är den nu döde knarkkungen Pablo Escobar. På hans gigantiska gård Haienda Napoles höll han noshörningar, lejon, elefanter och giraffer. I dag är delar av Escobars gård en djurpark öppen för allmänheten.

Skrivet av: