60 gripna för piratverksamhet

Har gjort sig skyldiga till bedrägerier värda tiotals miljoner.


SPANIEN. En stor pirathärva har nystats upp i Spanien. 60 personer har gripits för att ha piratdistribuerat betalteve.

Bland de gripna finns hotelldirektörer, företagsledare och framgångsrika affärsmän.

Vid gripandet greps även två personer som har erbjudit betalteve via streaming. I en förort till Sevilla fann polisen en teveantenn som gav nära 1 300 hushåll illegal betalteve mot en månatlig avgift. Denna upptäckt ledde vidare till flera liknande fynd. På Teneriffa hittades en anläggning som försåg 3 000 hushåll med betaltevesändningar.

Även hotell har använt sig av de illegala sändningsplattformarna för att kunna erbjuda gästerna piratkopierad betalteve.

Den spanska polisen har beslagtagit tiotusentals falska kontrakt, plus tillhörande kvitton och fakturor som visar att bedrägerierna kan uppgå till flera miljoner euro, skriver Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.