Kvinna stenad till döds i Somalia

Den somaliska islamistmilisen har stenat en kvinna till döds. (TT)


Avrättningen av kvinnan, som anklagats för äktenskapsbrott, utfördes i måndags kväll på en offentlig plats i hamnstaden Kismayo inför hundratals människor.

– En kvinna i grön slöja och svart mask anlände i en bil medan vi väntade för att titta på den obarmhärtiga steningen. De berättade för oss att hon själv gått med på att bli straffad, men vi hörde hur hon skrek medan hennes ben och armar bands, sade ögonvittnet Abdullah Aden till Reuters.

Han sade också att vakterna öppnade eld när släktingar rusade fram mot kvinnan. Ett barn ska då ha dödats.

Det var första gången på två år som milisen utförde en offentlig avrättning. Senast det hände var 2006 då milisen i ett halvår kontrollerade huvudstaden Mogadishu och stora delar av södra Somalia.

Islamistmilisen tog kontrollen över Kismayo från den regeringsvänliga klanmilisen efter häftiga strider i augusti i år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.