Tysk mamma nekar till barnamord

Förvarade kropparna i frysen.(TT)


Den tyska mamma som anklagas för att ha dödat tre spädbarn erkände på tisdagen att hon gömt liken i frysen men inte att hon dödat barnen.

Det var i maj som dottern och den äldste sonen i familjen i samhället Wenden-Möllmicke, öster om Köln, gjorde den fruktansvärda upptäckten när de i letade efter pizza i frysen. I stället för mat hittade de ett barnlik i en plastpåse.

Senare fann polisen ytterligare två spädbarnslik i frysen.

Mamman åtalas nu för två fall av dråp. Hon anklagas för att ha dödat en flicka 1988 och en annan mellan 2003 och 2007. Ytterligare en flicka tros ha dödats mellan 1986 och 1987, men det fallet är preskriberat.

Kvinnans försvarare Andreas Bartholomé läste i de inledande domstolsförhandlingarna på tisdagen upp ett uttalande i vilket kvinnan sade att hon varit djupt tveksam till att få fler barn. Familjen hade redan tre barn, två söner som i dag är 18 och 23 år gamla och en dotter som är 24.

Försvararen uppgav även att mamman var "livrädd för läkare" och hon ska ha blivit traumatiserad av sexuella övergrepp.

– För att undvika att behöva gå till en doktor bara väntade hon, sade Bartholomé.

Kvinnan nickade på frågan om hon ville att barnen skulle överleva efter födseln, rapporterar AFP. Hon nekar till dråpanklagelserna.

Om mamman fälls kan hon dömas till 15 år i fängelse. De övriga familjemedlemmarna säger sig inte ha känt till graviditeterna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!