1 av 4
- Foto: AP/Scanpix
2 av 4
3 av 4
- Foto: AP/Scanpix
4 av 4
- Foto: AP/Scanpix

"Det här bevisar att Jesus lyssnar"

På strykjärnet uppenbarade sig plöstligt Guds son. Mirakel eller slump?


MASSACHUSETTS. 44-åriga Mary Jo Coady, som nyligen separerat från sin man och tvingast gå ner till deltid på jobbet, ser det här som ett tecken. Ett tecken på att "allt kommer att bli bra".

Mary Jo Coady såg det när hon gick in i dotterns rum. På andra sidan rummet stod strykjärnet på golvet. Och längst ner på strykjärnet såg hon en välkänd profil ta form.

– Jag ser hans ögon, näsa och hela ansiktet. Det råder ju ingen tvekan. Det är Jesus som tittar på oss, säger hon till The Eagle-Tribune.

Coady, som är uppfostrad katolskt, ser det här som en bekräftelese på sin tro. Hennes två döttrar Melody, 21, och Alison, 20, är inte vidskepliga. De tror inte på vad som helst.

– De skulle vanligtvis inte tro på något sådant, men nu blev de som förbytta. "Mamma, det där är Jesus som tittat på oss", sa mina döttrar till mig.

– Det här bevisar att han lyssnar.

Men det här är inte första gången någon uppger sig se Jesus plötsligt avtecknas på föremål.

I april i år hävdade en kvinna från South Carolina att hon såg Jesus i sin ostsmörgås. Och 2006 uppgav ett par från Ohio att Jesus uppenbarade sig på en pannkaka.

Enligt Joseph Kelley, biträdande professor i teologi på Merrimacks universitet, kan den berömde psykoanalytikern Carl Jung ha svaret på gåtan.

Enligt psykoanalytikern Jung, som levde och var verksam i början av 1900-talet i Tyskland och först partner, senare rival, till Sigmund Freud, får externa religiösa symboler, statyer och ikoner sin kraft genom människans inre andlighet.

– En extern bild får sin mening utifrån hur stark övertygelsen är hos den som tror, säger Kelley till The Eagle-Tribune.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!