Berlusconi klottrade trosor på EU-toppmöte

Italiens premiärminister gillar att teckna. Gärna kvinnors underkläder.


BRYSSEL. Silvio Berlusconi, Italiens hett omstridde premiärminister, sägs ha klottrat bilder på intima plagg under rubriken "kvinnors underkläder genom åren" under samtal om klimathotet vid ett EU-toppmöte i Bryssel på fredagen.

Det påstås att han skissade på mamelucker, franska trosor och stringtrosor som han sedan stolt visade andra mötesdeltagare, skriver Telegraph.

Närvarande vid mötet var bland andra Tysklands förbundskansler Angela Merkel och EU:s nya utrikesminister, brittiska baronessan Lady Catherine Aston.

Skisserna ska ha nått Storbritanniens premiärminister Gordon Browns bord, men han tros ha ignorerat Silvio Berlusconis något udda teckningar.

EU-ledarna diskuterade den finansiella uppbackning man vill ge fattigare länder för att hjälpa dem att bekämpa klimathotets effekter.

Marco Ventura, Berlusconis talesman, hävdar dock att uppgifterna är påhitt.

- Jag har pratat med folk som var på plats i Bryssel och detta är inte sant. Jag vet inte var ryktet kommer ifrån. Jag vet ingenting om detta, sa han på söndagskvällen.

Silvio Berlusconi, 73, har vid upprepade tillfällen avfärdat rykten kring ett vilt privatliv - och bland annat dementerat en påstådd affär med en call girl.

Berlusconi är allmänt känd som EU-ledarnas pajas - och gillar bryska skämt. Oftast relativt harmlösa - exempelvis nedlåtande sarkasmer om det brittiska köket. Men han har också hamnat med skägget rejält fastlåst i brevlådan efter att ha kallat president Barack Obama "solbränd".

 

/
/
EU
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.