Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pistolen som ser ut som en mobil

- 25/11/2008, 17:04 -

- Ta det lugnt när du ska ringa!

En pistol förklädd till en mobiltelefon är det senaste tillskottet i maffians vapenarsenal.

Den .22-kalibriga pistolen, som påminner om något James Bond kunnat använda, hittades av italienska polisen under ett tillslag mot maffiagruppen Camorran i Neapel-förorten Torre Annunziata tidigt i morse.

Vid sidan av mobilpistolen beslagtog polisen också två vanliga handeldvapen, skottsäkra västar, droger, ammunition och 8 500 euros (motsvarande 86 000 kronor).

Mobiltelefonpistolen hade kapacitet för fyra kulor, och var laddad och reda att användas. Antennen fungerar som pistolmynning. Genom att dra isär tangentbordet förvandlas telefonen till en pistol, och kan användas genom att trycka på knapparna på plattan.

Telefonen dök upp för första gången i Östeuropa år 2000, och maffians användande av den oroar polisen. Det är första gången som de beslagtagit ett såhär sofistikerat vapen från de kriminella syndikaten.

– Vi provtestar vapnet för att se om det har använts nyligen och om det varit inblandat i någon skottlossning, säger en polisman till Sky.

Skrivet av: