Fosforbomber regnar över Gaza

I dag har Israels armé erkänt att man använder sig av de kontroversiella bomberna.


GAZA. När den israeliska armén stormade utkanterna av Gaza stad använde man sig av fosforbomber för att dölja soldaternas frammarsch.

– Dessa explosioner ser fantastiska ut, och genererar en hel del rök som förblindar fienden så att våra trupper kan storma in, sa en israelisk säkerhetsexpert enligt Times Online.

Senast i går kväll förnekade Israels militär användandet av fosforbomber trots att flera experter i väst hävdade att det var säkra på vad de sett på bilder från Gaza. Israel ville heller inte tala om vilken typ av bomb man använt sig av, skrev Financial Times. Det finns ännu inga uppgifter på varför Israel har erkänt.

Bloggaren Jinge tror dock inte att Israel använder bomberna för att skapa rökdimmor. "Som alla kan se så släpps den här typen av granater direkt över staden, det handlar inte alls om att dölja truppernas rörelser, det handlar uteslutande om att tillfoga innevånarna dödliga skador. Det går nämligen inte att släcka en människa som fått vit fosfor på sig, stoppar man ner den skadade kroppsdelen i vatten så tar den omedelbart eld igen när den tas upp. Dels så antänds den redan vid beröring, dessutom är den dödligt giftig."

Video: Se fosforbomber sprängas över Gaza

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!