Nya strider i staden Gaza

Israeliska specialstyrkor gick in i södra delarna av Gaza stad.


Israeliska soldater och beväpnade palestinska män drabbade på nytt samman runtom i Gaza natten till tisdagen. Israeliska stridsvagnar gjorde sitt hittills djupaste intrång i staden Gaza, sade vittnen.

Utan att gå in på detaljer bekräftade en talesman för den israeliska armén att strider pågick i flera områden.

Vittnen berättade att israeliska specialstyrkor gick in i södra delarna av Gaza stad. Där låg palestinier i bakhåll.

Men senare körde israeliska stridsvagnar in i området och öppnade eld, understödda av flygbombning från luften.

Hamas väpnade gren uppgav att den slagit ut två israeliska stridsvagnar med granater, en uppgift som Israel tillbakavisade.

Vårdkällor uppgav att en palestinier hade blivit dödad av stridsvagnseld. Det var oklart om offret var en stridande eller en civilperson.

Hårda strider rapporterades också i Beit Lahia och Jabaliyya, något norr om staden Gaza. Även runt staden Khan Yunis, 20 kilometer söderut, pågick strider.

Vittnen sade att israeliska specialstyrkor försökte att gå in i byn Khuzaa, sydöst om Khan Yunis och nära den israeliska gränsen. Men de ska ha dragit sig tillbaka efter att ha stött på ett bakhåll. Senare besköts byn med granater från stridsvagnar.

Hamas uppger att flera israeliska soldater har dött i striderna där, men en talesman för den israeliska armén sade att det inte fanns några uppgifter om dödade israeler.

Enligt uppgifter till CNN har nu över 900 palestinier och 13 israeler dödats i striderna.

Enligt vittnen fortsatte de israeliska flygräderna mot tunnlar i Rafah vid den egyptiska gränsen även under natten mot tisdagen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.