Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En död i nytt skottdrama i Köpenhamn

- 02/03/2009, 06:33 -

Det danska gängkriget trappas upp.

Köpenhamn drabbades natten till måndagen av ännu ett skottdrama. En person sköts ihjäl och ytterligare tre skadades. Det fanns tecken på att händelsen kan ha koppling till det pågående gängkriget.

Skottlossningen ägde rum vid ett kafé i stadsdelen Amager i Köpenhamn strax före klockan ett. Den döde mannens identitet var tidigt på morgonen ännu inte känd. De skadade som vårdades på sjukhus var två män på 19 respektive 20 år samt en 32-årig kvinna. Två förmodade gärningsmän sågs springa från brottsplatsen.

Kriminella gäng

Bakgrunden till nattens skottdrama var på morgonen ännu inte känt, men enligt tidningen Ekstrabladets hemsida tyder en del på att det kan ha med det upptrappade kriget mellan kriminella gäng att göra.

Vittnen säger till tidningen att en eller flera gärningsmän ska ha träffats på kafét vid halv ett-tiden. Gärningsmännen ska ha frågat några av de närvarande om de var medlemmar i Hells Angels supportgrupp AK 81 - för att sedan öppna eld utan att invänta svar.

Hells Angels Kafé

Kafét ligger mindre än en kilometer från mc-gänget Hells Angels klubbhus på Lindegrens Allé och tidningen har fått uppgifter om att medlemmar i AK 81 ofta håller till på kafét.

Skottdramat är det tredje i Köpenhamn den här helgen. I fredags sköts en man ihjäl på Nörrebro och i lördags skottskadades en annan man i samma område.

Sedan augusti förra året har ett 30-tal gängrelaterade skottlossningar inträffat i Köpenhamnsområdet och Köpenhamnspolisen har inrättat en speciell insatsstyrka mot gängkriminalitet.

Nyheter24 skrev så sent som för några dagar sedan en artikel som belyste det pågående danska gängkriget.

Skrivet av: