De vill sända alla världens filmer

Den jättelika filmdatabasen IMDB vill sända hela rubbet över nätet.


IMDB. Har du inte varit inne på den sajten ännu är det på tiden att du lägger till den som bokmärke. Internet Movie Database (IMDB) är nämligen världens största filmdatabas. Här kan du hitta allt från ett avsnitt av Karlsson på taket från 1984 till statusen på nästa film om Hunter S. Thompson – Rum Diary.

Nu, i skuggan av Pirate Bay-rättegången, i en tid då upphovsrättsfrågan diskuteras fram och tillbaka berättar en av filmdatabasens grundare Col Needham om deras nästa mål: att strömma alla filmer i deras databas från sajten. Detta innebär att de måste samla och komma överens med alla rättighetshavarna.

– Det kan bli svårt. Alla filmer kanske inte ens finns kvar, eller kommer att erbjudas för strömning, sa Col Needham vid ett event på SXSW-konferensen i Austin.

Trots att det mesta av deras rörliga material nu består av trailers som du kan strömma direkt från sajten är Needham optimistisk inför framtiden.

–Om tre år kommer vi att skaka på huvudet åt hur vi kunde ha sådana problem att göra innehåll tillgängligt på nätet, sa han och syftade på hur mediaföretag i dag får kämpa mot skiv- och musikindustrin för att komma över rättigheter till filmer och musik, sa Needham enligt Metro.

IMDB:s nyckel till framgång skulle kunna vara deras många besökare. Över 57 miljoner människor använder IMDB i jakt på information om filmer, skådespelare och annat filmrelaterat.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!