Stirra in i Charles Mansons blick

Nyheter24 visar det senaste fotot av Charles Manson.


Swastikan i pannan börjar blekna bort. Håret har försvunnit. Skägget har blivit grått. I övrigt är det blicken. Den intensiva mörka, onda blicken utan medlidande tycks trots allt tala om en sorgsenhet.

Bilden på den 74-årige massmördaren togs i onsdags på Corcoran State Prison där han sitter av sin livstidsdom, skriver Los Angeles Times som begärt att få fotot skickat till redaktionen så fort fängelset uppdaterade fotona på de intagna.

Hippiekultledaren Charles Manson gick för långt i en tid där alla tog ett steg längre. Hippietiden i Kalifornien sprängde gränser men Manson tappade alla gränser när han började att beordra mord. Han är mest känd för morden på Sharon Tate och hennes sällskap 1969. Tate var hustru till den berömde filmregissören Roman Polanski. Och när hon mördades var hon gravid i åttonde månaden.

För Manson har musiken spelat en stor roll i hans liv och han har genom sina kontakter med Beach Boys-medlemmen Dennis Wilson spelat in sin musik i slutet på 1960-talet.

Massmördare eller talangfull musiker?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.