Mc-bråk på flygplats – en död

- 22/03/2009, 13:59 -

De slog sönder hans huvud med ett järnrör.

Klockan 13.30 lokal tid landade ett plan på Sydney flygplats. Ut ur planet vällde ett gäng mc-knuttar. När de kom ut på flygplatsen möttes de upp av ett annat, rivaliserande, gäng.

–Bråk uppstod och fortsatte i olika delar av terminalen, säger polisinspektör Peter Williams till The Sydney Morning Herald.

En 29-årig man slogs brutalt ihjäl. Vittnen berättar hur 29-åringen föll till marken varpå en man kom fram och slog sönder hans huvud med ett järnrör.

–Jag såg en man ligga på marken. Plötsligt dök en annan person upp och började slå honom i huvudet med ett järnrör, berättar ett vittne, enligt The West Australian.

Ett annat vittne uppger att det tog lång tid för flyplanssäkerhetspersonalen att komma till platsen och få stopp på bråket.

Polisen har börjat förhöra mellan 30 till 50 vittnen. Enligt Williams är flera av vittnena traumatiserade och i chocktillstånd. Fyra män är häktade.

Tidigare i dag uppstod en dramatisk skottlossning i Sydney. Två män fördes till sjukhus. Polisen undersöker om skottlossningen har kopplingar till det upptrappade kriget mellan mc-gängen i Australien, skriver The West Australian.

För bara några veckor sedan sprängdes Hells Angels klubblokal utanför Sydney. Boende i området chockades av den kraftiga smällen. Klubbhuset förstördes totalt, skriver The Daily Telegraph.

Enligt denna nyhetskanal var Hells Angels inblandade i bråket:

Skrivet av: