Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svindlare lämnar spår via Twitter

- 31/03/2009, 16:44 -

Svensk svindlare med kopplingar till Stein Bagger gäckar rättvisan.

När det danska företaget IT Factory gick i konkurs förra året försvann vd:n Stein Bagger utomlands för att en tid senare gripas i Kalifornien. Bagger sitter nu häktad i hemlandet misstänkt för att ha plundrat sitt bolag på hundratals miljoner. Från häktet har Bagger börjat samarbeta med polisen och skyller sin tidigare svenska kollega Mikael Ljungman för att ha plockat ut 250 miljoner kronor från företaget.

Till skillnad från Bagger har Ljungman lyckats hålla sig undan rättvisan. Ingen vet var han befinner sig men enligt ett konto han skapat på det sociala forumet Twitter ska han befinna sig i Kina. Okänt är dock om det rör sig om korrekta uppgifter eller bara är ett villospår, uppger Realtid.

Det är inte bara den danska rättvisan Ljungman är på flykt från. I Sverige dömdes han tidigare i år till tio månaders fängelse för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll, uppger Aftonbladet.

Skrivet av: