Mamma tvingades betala flera hundra – för att hålla sitt nyfödda barn

- 04/10/2016, 23:13 -
Mamman fick betala för att hålla sitt eget barn efter kejsarsnittet.
1 av 3

Mamman fick betala för att hålla sitt eget barn efter kejsarsnittet.

TT/Pixabay

Vilket nätet regerade starkt på.
2 av 3

Vilket nätet regerade starkt på.

TT

Och även den totala kostnaden för födseln översteg mångas förstånd.
3 av 3

Och även den totala kostnaden för födseln översteg mångas förstånd.

Pixabay

En mamma har lagt upp en bild på den räkning hon fick hem efter att ha fött sin son, och internet tycker det är helt sjukt.

En nybliven mamma har lagt upp en bild på den faktura hon fick hem från sjukhuset där hon födde sin son. Där kan man läsa att hela födseln, som troligen skedde i USA, kostade 13 280 dollar, vilket motsvarar ungefär 114 150 kronor.

Att föda barn kostar alltså ungefär lika mycket som att köpa en ny, mindre bil i USA. Det som gör det hela ännu sjukare är att många i kommentarerna till bilden som laddades upp på Imgur skriver att det är det billigaste födsel med kejsarsnitt de någonsin sett.

Men det som mamman reagerade på när hon lade upp bilden var inte den totala kostnaden för kejsarsnittet, utan det faktum att hon behövde betala över motsvarande 300 kronor – för att få hålla i sitt eget barn efter födseln.

På fakturan går att läsa att "hud mot hud efter kejsarsnitt" går loss på 39 dollar, alltså ungefär 340 kronor.

Bildkälla: Imgur

Efter att bilden laddats upp på Imgur började de förfärade och chockade kommentarerna att strömma in. "Som en kanadensare måste jag fråga, vad är felet med ert sjuksystem?" skriver en. "Som en britt verkar allt det här helt otroligt. Att behöva sätta sig i skuld för grundläggande sjukvård är skamligt." skriver en annan.

En person pekade även ut det mest absurda i det hela: "Vad hade hänt om du vägrade betala?"

Ja, vad hade hänt om mamman inte betalat vad det kostade att hålla sitt eget barn efter födseln? Det förtäljer inte historien.

Nyheter24 har tidigare skrivit om paret som fick en chock när de kom hem med sin nyfödda son – det var nämligen inte deras barn.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Är det här helt sjukt?