Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flicka slagen av talibaner

- 04/04/2009, 14:48 -

Pakistans högsta domstol ska utreda misshandeln.

Misshandeln, som landets premiärminister Yusuf Raza Gilani kallar "skamlig", fångades på film. Nu kräver pakistanska myndigheter att händelsen ska utredas, rapporterar BBC. Chefsdomaren i Pakistans högsta domstol Iftikhar Muhammad Chaudhry säger, enligt BBC, i ett pressmeddelande att händelsen är ett brott mot medborgerliga rättigheter och något som ger Pakistan dåligt rykte.

Chefsdomaren har nu meddelat att flickan ska frågas ut av en domstol om händelserna.

Amatörvideon läckte ut i fredags. På amatörvideobilderna syns ett antal män, som av deras kläder och språk att döma antas vara talibaner, hålla ner flickan och upprepade gånger slå henne med ett tillhygge. Enligt lokala källor, som BBC hänvisar till, påstås flickan ha haft en utomäktenskaplig relation med en man.

Händelsen inträffade för ungefär en och en halv månad i Swatdalen i nordvästra Pakistan, ett känt talibanfäste och som tillämpar Sharia-lagstiftning, enligt BBC.

Mannen besökte flickans hem för att göra elreparationer. Men militanta talibaner menade att de hade en kärlekaffär och bröt sig in i huset. Först släpades mannen ut ur huset och varpå han misshandlades, innan de gav sig på flickan. Enligt uppgifter ska bödlarna ha tvingat flickans bror att hålla i flickan med misshandeln pågick.

För att se amatörvideon, klicka här.

Skrivet av: