Folkstorm mot Amazon efter gaycensur

- 14/04/2009, 17:00 -

Amazon: Vi är ett företag som med stolthet säljer alla kategorier av böcker.

Tusentals konsumenter har rasat mot säljsajten Amazon.com sedan böcker med gay-innehåll försvunnit från deras säljrankningslista.

Författaren Craig Seymour, som skrivit boken "All I could bare", fick sin bok borttagen från listorna och talade det för sin publicist.

– Men jag grävade lite själv i det också och det visade sig att de enda böckerna jag kunde hitta utan rankning hade innehåll om homosexuella, precis som min, säger Craig Seymour på bloggen Craigspoplife.

Amazons taleskvinna Patty Smith hävdar dock att allt varit en miss.

– Detta är ett pinsamt katalogiseringsfel. Och det stämmer inte att det bara drabbade böcker med gay-innehåll. Även teman som hälsa, reproduktion och sexuell medicin och erotisk litteratur försvann, säger Patty Smith enligt CNN.

Det tog Amazon en månad att placera tillbaka Craigs bok på listorna. Många har misstänkt att det från Amazons sida har handlat om att göra sajten mer "familjevänlig".

"Shit, kom de på oss?"

Bloggaren Lazy's library tycker att Amazons reaktioner påminner om när SyFy Channel gjorde sitt namnbyte "Shit, kom de på oss?? Fram med struntprat-kommentarerna!!" Det är synd att jag inte handlat på Amazon innan, för då hade jag kunnat sluta nu", skriver Lazy.

Niclas Strandh skriver på bloggen digitalPR att det är en "PR-mardröm för Amazon" och att "det blir intressant att se om de tillslut faktiskt kommer med en riktig ursäkt".

Bloggaren Ulf Hedlund tror att det ligger en "gravad hund" någonstans. Men han flaggar dock för att en del av de titlar som twitteranvändare, i tråden #amazonfail, hävdat varit borta, i själva verket funnits antingen som pocket eller inbunden.

Skrivet av: