Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klimatavtal mellan USA och Mexiko

Nyheter | 17/04/2009 06:10

Gör gemensam sak i klimatkampen.

USA och Mexiko har kommit överens om att göra gemensam sak i kampen mot klimatförändringarna och tillsammans verka för bruket av miljövänlig energi.

I ett uttalande säger de båda ländernas presidenter Barack Obama och Felipe Calderon att det politiska och tekniska samarbetet ska utökas genom att det "amerikansk-mexikanska bilaterala ramavtalet om ren energi och klimatförändringar" skapas.

Avtalet ska fokusera på förnybar och effektiv energi, omställning, användningen av skog och mark och gröna jobb, enligt ett uttalande från Vita huset på måndagskvällen.

Strategier för hur utsläppen av växthusgaser ska reduceras kommer också att diskuteras. Samtidigt beslutades att Mexiko ska stå som värd för ett klimatmöte med världens stora ekonomier de närmaste månaderna. Ett sådant möte hålls i Washington i slutet på april.

Torsdagens besök i Mexiko var Obamas första i Latinamerika som president. På fredagen fortsätter han till det regionala toppmötet som startar i Trinidad och Tobago.

Skrivet av: