Hbtq - Nyheter, artiklar, reportage och video

igår 08:10
Fotbollslegendaren Megan Rapinoe har spelat sin sista landskamp för USA. I matchen mot Sydafrika spelade hon 54 minuter och fick sedan en rejäl hyllning.
18 Sep, 14:00
Attacker och hot har riktats mot hbtqi-evenemang i sommar. Nu ska stödet till civilsamhället för att höja säkerheten göras om.
8 Sep, 10:18
Det saudiska transferfönstret stängde under torsdagskvällen. Ett transferfönster som har ritat om fotbollskartan rejält. Här är spelarna som har gjort den kontroversiella flytten till Saudiarabien.
5 Sep, 14:00
Han tog tydlig ställning för hbtq-rättigheter. Numera spelar engelske mittfältaren Jordan Henderson, 33, i Saudiarabien – ett beslut som har kritiserats hårt. Jag kan bara säga att jag är ledsen att de (hbtq-rörelsen) känner så, säger Liverpools förre lagkapten i en första intervju sedan flytten.
5 Sep, 10:55
Alex Schulman riktar nu hård kritik mot Jonas Gardell. I en krönika i Dagens Nyheter skriver Schulman om Gardells lunch med Ulf Kristersson.
5 Sep, 08:56
Samkönade par i Hongkong ska få ingå partnerskap, beslutar den högsta domstolen i den självstyrande regionen i Kina.
4 Sep, 06:00
I sin nya roman namnger Jonas Gardell nu den man som våldtog honom när han var 14 år gammal. – Det är min enda hämnd, säger Jonas Gardell.
30 Aug, 04:22
Kanadas regering har uppdaterat sina reseråd och varnade på tisdagen hbtqi-personer som planerar att besöka USA för att de kan möta risker i delar av landet. Resenärerna uppmanas "hålla koll på statliga och lokala lagar".
27 Aug, 06:46
Vampyre Cosmetics har sagt upp sitt sminksamarbete med Alice Cooper, rapporterar Billboard.
19 Aug, 15:00
Allt fler böcker förbjuds eller beläggs med restriktioner för unga läsare i USA. Men en ny app ska hjälpa tonåringar att få tillgång till böcker som svartlistats i skolor och på bibliotek i olika delstater, skriver The Guardian.
15 Aug, 06:10
Två grupper är långt oftare utsatta för mobbning än andra: De som identifierar sig som hbtqi och de som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Ju fler perioder av mobbning under uppväxten, desto större är risken för psykiska besvär, varnar Friends i en ny rapport.
11 Aug, 07:38
Statsvetaren och föreläsaren Barakat Ghebrehawariat började skriva en handbok för företag och myndigheter som ville bli bättre på mångfald. Men "Får man säga svart?" blev ett större projekt när han insåg att ängsligheten kring hudfärg genomsyrar hela samhället.
10 Aug, 17:30
Alla som äger eller säljer en regnbågsfärgad klocka av märket Swatch i Malaysia riskerar fängelse eller böter på drygt 46 000 kronor.
10 Aug, 02:14
Libanons kulturminister vill stoppa "Barbie" från att visas på biografer eftersom den påstås "främja homosexualitet och transsexualitet". Även Kuwait förbjuder filmen.
8 Aug, 10:02
Skräckfilmen "Talk to me", som handlar om en demonisk hand, har förbjudits från att visas i Kuwait, rapporterar Hollywood Reporter.

Visar sökträffar 1 - 10
Hittade 1031 artiklar.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.