Hannalicious skippar efterrätt inför plåtning
Hannalicious svarar mot kritiken om efterrättsuttrycket. - Foto: Instagram/hannalicious.se

Hanna "Hannalicious" Friberg: Sluta slänga skit på influencers

Bloggerskan Hanna ”Hannalicious” Friberg fick nyligen ordentligt med kritik efter att ha anklagats för att ha triggat till ätstörningar. Nu svarar hon på kritiken.


Det var inför en plåtning för hennes nya kollektion i Sydafrika som Hannalicious valde att avstå från efterrätten som erbjöds efter middagen. Detta skrev hon i ett blogginlägg och hamnade direkt i blåsväder. Följarna menar på att hon "fatshamear".

Men det var när Hanna i ett Twitterinlägg (som nu är borttaget?) kallade alla för lättkränkta som den stora stormen började för henne. Följarna höll INTE med om Hannas uttalande:

Bildkälla: blogg.ng.se

Efter all kritik säger Hanna nu ifrån och trotsar följarna på sin blogg:

"Först och främst vill jag bara säga att ni inte kan lägga allt ansvar för unga tjejer och killars självförtroende och välmående på oss influensers, som själva oftast är unga tjejer. Jag säger inte att vi inte har ett otroligt stort inflytande på unga människor i dagens samhälle, för det har vi", skriver hon. 

"Vi har makt och vi har en möjlighet att förändra etc. Men vi alla kan inte göra och vara allt och det är helt orimligt att ni förväntar er det, för ingen är perfekt och vi alla influensers kan inte krävas vara perfekta", tillägger hon sedan. 

"Har ej menat att skratta bort någonting"

Hanna är tydlig med att hon inte menat att uppröra någon och vill inte att hennes följare ska ta illa upp, men hon tycker ändå att hon fått onödigt mycket hat.

"Jag har inte menat att skratta bort någonting eller att någon ska ta illa vid sig vid det jag skrev, men det som gör mig upprörd är hur alla ni som skrivit hur ”pantad” jag är, anser er ha rätten att lägga så mycket ansvar och slänga så mycket hat på mig, som själv är en ung tjej."

"Jag har inte menat att skratta bort någonting eller att någon ska ta illa vid sig vid det jag skrev", skriver Hanna på bloggen.

Mer rättvist att visa upp sanningen

Bloggerskan skriver vidare att hon tycker det är mer rättvist att visa upp en bild på hur hon faktiskt gör för att få den kropp hon vill ha. Att lägga upp en massa bilder på skräpmat "bara för att" menar hon ger en ännu skevare bild till unga tjejer. 

”Hur kan hon se ut så där när hon äter pizza var och varannan dag och aldrig tränar?” och varför kan inte jag också göra det?”, citerar hon på bloggen.

Hanna svarar alltså starkt mot sina följare och hon är väldigt noga med att hon INTE gjort något fel.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
På vems sida står du?
Tack för din röst!