Semlan skapar starka reaktioner på konditoriets sociala medier
Semlan skapar starka reaktioner på konditoriets sociala medier - Foto: Ekmans konditori/Claudio Bresciani / TT

Semmelwrapens efterträdare skapar starka reaktioner: "Gud så äckligt!"

Vi har tidigare fått se den klassiska semlan i flera nya tappningar, till exempel våffla, croissant och som wrap. Här är ytterligare en innovativ semla som mottagits av både hejarop och äcklade röster.


Det var för åtta år sedan när semmelwrapen var som nyast som Mikael Ekman, ägare av Ekmans konditori, insåg att den var för kladdig att äta. Det ska enligt Ekman även varit svårt att få med allt gott i en och samma tugga.

Innovativa semlan ska vara mindre kladdig

Idéen om den nya innovativa semlan uppkom då, nämligen korv med bröd-semlan. Semlan skulle bli både lättare och mindre kladdig att äta.

Nu har semlan börjat säljas igen för säsongen och går att lägga vantarna på för 40 kronor. Nyheter24 frågar Mikael Ekman vad man kan förvänta sig när man äter korv med bröd-semlan. 

– Den smakar precis som en vanlig semla med vetebröd, en sträng mandelmassa, grädde, vaniljkräm och hallonsylt, säger Mikael Ekman.

Semlan väcker starka åsikter

Men hur har semlan tagits emot då? På Ekmans konditoris sociala medier möts man av både hejarop och skeptiska röster.

“Ser oaptitlig ut, blir inte sugen på den”

“Gud så äckligt!! Tacka vettja en hederlig semla”

“Kul med nytt! Fördelen med detta känns som att grädden ej flyger åt alla håll när man äter den.” 

Här är den innovativa varianten på sen klassiska semlan. Foto: Ekmans konditori
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!