En man är misstänkt för hot på Kastrup flygplats, efter att ha uppgett att han hade en bomb i sin väska
En man är misstänkt för hot på Kastrup flygplats, efter att ha uppgett att han hade en bomb i sin väska - Foto: Mads Claus Rasmussen/TT

Uppgifter: Svensk landslagstränare låg bakom bombskämtet på Kastrup

Under fredagen stängdes Kastrup flygplats i Köpenhamn av, efter att en resenär påstått att han hade en bomb i sin väska.


Under fredagsmorgonen stängdes Kastrup flygplats av efter en incident i säkerhetskontrollen. Detta efter att en resenär "ilsknat till" när han fick frågan om vad som fanns i hans väska, och uppgett att han hade en bomb i den.

– Det är en väldigt, väldigt, väldigt dålig idé, säger en presstalesperson till Köpenhamnspolisen till Aftonbladet.

Mannen var en svensk landslagstränare - enligt uppgifter

Enligt uppgifter från Aftonbladet ska resenären i fråga ha varit en svensk landslagstränare, på väg till ett stort mästerskap. 

Terminalen utrymdes i väntan på att bombskyddet skulle undersöka väskan. Mannen greps på plats och ska senare ha meddelat att allt var ett skämt. Efter ungefär en timme kunde polisen i Köpenhamn häva avspärrningarna, då inget farligt hittats i hans väska.

Nu stängs tränaren av

Den misstänkte mannen ska ha varit på väg till ett stort mästerskap när händelsen inträffade. Hans förbund har nu beslutat att stänga av honom med omedelbar verkan.

– Personen är avstängd från vår verksamhet och hans agerande är också ett polisiärt ärende. För oss är det viktigaste att laget och övriga ledare får komma iväg. Det sportsliga får vi försöka lösa på plats, säger förbundets talesperson till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!