Degerfors fixade kryss hemma mot Hammarby

Hammarby hade ledningen i halvtid med 1-0 borta mot Degerfors i Allsvenskan i fotboll. Men i andra halvlek kom Degerfors mer in i matchen, och fixade till slut ett oavgjort resultat. Matchen slutade 2-2.

Hammarby tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Markus Karlsson.

På tilläggstid i första halvleken fick Hammarbys Nathaniel Adjei rött kort. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Dijan Vukojevic träff på pass av Diego Campos och kvitterade för Degerfors.

Degerfors gjorde också 2-1 i 65:e minuten när Rasmus Örqvist fick träff framspelad av Elyas Bouzaiene.

Bara sex minuter senare spelade Tesfaldet Tekie fram Montader Madjed som såg till att Hammarby kvitterade till 2-2. Det fastställde slutresultatet till 2-2.

Degerfors har en seger, en oavgjord och tre förluster och 5–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hammarby har en vinst, tre oavgjorda och en förlust och 7–8 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Degerfors ligger på elfte plats medan Hammarby har niondeplatsen.

Degerfors möter Varberg i nästa match hemma måndag 29 maj 19.00. Hammarby möter samma dag Värnamo hemma.