Nordisk Bergtekniks riktkurs sänks av Kepler - aktien sjunker

Nordisk Bergteknik, verksamt inom berghantering och grundläggning, får se sin riktkurs bli sänkt till 40 kronor (45) av Kepler Cheuvreux. Rekommendationen köp upprepas.

På börsen har aktien handlats ned med 1,6 procent till kursen 25,65 kronor."Vi sänker vinsten per aktie under perioden 2023-2025 med 11-12 procent med oförändrad utdelning per aktie. Vi antar en lägre organisk försäljningstillväxt under andra halvåret, ned från 4 procent till 2 procent och med lägre ebit-marginaler jämfört med tidigare.

Vi fortsätter dock att se en positiv genomsnittlig årlig tillväxttakt för vinst per aktie under åren 2022-2025 på 4 procent", skriver Kepler i en analys. Av analysen framgår det att Kepler ser Nordisk Bergtekniks exponering mot slutmarknaden som "mindre volatil" än flera av dess konkurrenter.

Bostäder bedöms stå för 10 procent av försäljningen. "Vi ser en kortsiktig press på ebit-marginalerna men prognosen för ebit-marginalen i Q3 mätt i 12 månader rullande på 6,3 procent kan jämföras med målet över hela konjunkturcykeln på 7 procent.".


/
/
/