Saniona siktar på att nå minst ett nytt samarbete i år

Forskningsbolaget Saniona siktar på att nå minst ett nytt samarbete i år. Fokus ligger på tre program som skulle kunna ge betydande förskottsbetalningar vilket enligt bolaget skulle möjliggöra att lösa företagets skuldsättning och finansiera utvecklingen av andra tillgångar, uppger vd Thomas Feldthus i en uppdatering för aktieägarna.

Vidare implementerar bolaget en utvecklingsplan för SAN711 som inkluderar en fas 1/biomarkörsstudie på vuxna, en studie av toxicitet hos unga och en fysiologisk baserad farmakokinetisk (PBMK) modellering under 2024 innan en klinisk proof-of-concept-studie för absenser (absence seizures) hos barn under våren 2025.Saniona har vidare startat en preklinisk utveckling av SAN2355. Företaget har även tillhandahållit ytterligare information till Medix för att stödja deras dokumentation och ansträngningar för att få regulatoriskt godkännande för tesofensine i Mexiko i år."Om detta lyckas, kommer Saniona att ha rätt till en förskottsbetalning samt royalties på produktförsäljningen i mitten av spannet 10–20.

Tesofensine kan bli en viktig produkt för behandling av fetma i Mexiko, och ett regulatoriskt godkännande kan också öppna nya möjligheter i andra regioner. Därför kan det bli en viktig källa till inkomster och nyheter framöver", uppger Saniona.


/
/