Minestos kraftverk Dragon 12 har kört problemfritt i tre månader

Havsenergibolaget Minestos kraftverk Dragon 12 har kört problemfritt i tre månader, enligt ett pressmeddelande. Kraftverket har producerat el som förväntat på Färöarna.

"Med de testresultat vi nu har tillgängliga kan vi konstatera att Dragon Class är redo för serieproduktion för att förverkliga de första tidvattenparkerna", uppger Minestos vd Martin Edlund i en kommentar. Det är mycket viktigt för Minesto att kunna påvisa att företagets system nu fungerar i problemfri drift under en längre tid.

"Det är både tillfredställande och mycket viktigt att se att installationen av Dragon 12 i februari har resulterat i tre månaders framgångsrik produkttestning. Våra stora investeringar i ett fullskaligt D12 kraftverk och omfattande infrastruktur på vår test-site levererar fullt värde genom att generera produktionsdata som visar att att tekniken är kommersiellt redo.

Detta är central teknisk data som våra samarbetspartners och projektinvesterare efterfrågat och som vi nu tillhandahåller för att reducera upplevd risk i ett flertal pågående sälj- och projektinvesteringsdialoger", uppger Martin Edlund vidare.