Electrolux är ett globalt börsbolag inom vitvaruindustrin. Företaget grundades 1919 i Sverige och har sedan dess blivit en av världens ledande tillverkare av hushållsapparater. Electrolux erbjuder ett brett sortiment av produkter, inklusive kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare och dammsugare.

Bolaget har en stark närvaro på marknader över hela världen och bedriver verksamhet i mer än 150 länder. Electrolux har flera välkända varumärken under sitt paraply, inklusive Electrolux, AEG, Frigidaire och Zanussi. Dessa varumärken är kända för sin höga kvalitet och innovativa design.

Electrolux strävar efter att vara en ledande aktör inom hållbarhet och miljövänliga lösningar. Företaget fokuserar på att minska sin miljöpåverkan genom att utveckla energieffektiva produkter och minska utsläppen från sin produktion. Electrolux har också en starkt engagemang för socialt ansvarstagande och arbetar för att förbättra arbetsförhållanden och säkerhet för sina anställda.

Som ett börsbolag är Electrolux noterat på Nasdaq Stockholm och har en stark finansiell ställning. Bolaget har visat en stabil tillväxt och lönsamhet över åren och har en stark position på marknaden. Electrolux fortsätter att investera i forskning och utveckling för att fortsätta erbjuda innovativa och högkvalitativa produkter till sina kunder.

Sammanfattningsvis är Electrolux ett framstående börsbolag inom vitvaruindustrin med en stark global närvaro. Bolaget är känt för sina högkvalitativa produkter, hållbarhetsarbete och finansiella stabilitet. Med sin fortsatta fokus på innovation och kundnöjdhet ser Electrolux ut att fortsätta vara en ledande aktör inom branschen.
Telegram om bolaget Electrolux

Electrolux aktie

Namn
Electrolux
Status
Listad
Ticker
ELUX B
Lista
Large Cap
Aktier
283 077 393
Sektor
Konsumentvaror