Ulf Kristersson – det här borde alla veta

2018 sa Ulf Kristersson: ”Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD”

2022 låter det såhär:

 

 

Och läser man Tidöavtalet är det oerhört tydligt att den politik som kommer drivas de kommande fyra åren är SD:s politik. 

Förutom att Kristersson  är en kappvändare av rang har han en hel del andra skelett i garderoben.

Inte minst när det kommer till våra skattepengar.

Kristersson har tidigare varit kommunalråd i Strängnäs kommun. Det blev en katastrof och han drev kommunens ekonomi i botten. På ett års tid förvandlade han kommunens överskott till ett underskott.

Efter bara 3 år lämnade han Stängnäs för att istället bli socialborgarråd i Stockholm. Kanske bättre lycka denna gång? Icke!  2008 sålde Kristersson ut kommunala tillgångar (förskolor och äldreboenden) för ett marknadsvärde på 81,7 miljoner kronor för enbart(!) 3,4 miljoner. Högsta förvaltningsdomstolen slog sedan fast att en del av affärerna varit olagliga.

Vår nya statsminister gillar inte heller att åka buss och tunnelbana.

Som riksdagsledamot åkte Kristersson taxi för 113 000 kr, alltihop skattebetalarnas pengar.

Detta trots att det finns lag på att riksdagsledamöter ska åka kollektivt om de kan. Enligt Tv4 var endast 3 av de 668 resorna som motiverade att ta taxi.

Att vilja ta ansvar för sin handlingar är inte heller Kristerssons grej. 2021 kom Uppdrag granskning ut med ett reportage om hur barn stulits från Chile för att adopteras till Sverige. Kristersson var ansvarig för organisationen som förmedlat dessa adoptioner under den period då organisationen avfärdade tidiga larm om att saker inte stod rätt till. Han har vägrat svara på frågor om detta och sopat det under mattan. 

Vår statsminister må inte ha gjort galna uttalanden så som många SD:are har. Men hans handlingar talar för sig självt.  Han har legitimerat SD och hållit upp dörren för dem in i de finaste av finaste rum. Och genom sitt handlande har han gett makten till ett rasistiskt parti. Det är värre än alla tänkbara rasistiska uttalanden. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.