Så gör du kokospanerade chicken nuggets utan fritering

Ett hälsosammare och godare alternativ till chicken nuggets som du enkelt fixar mitt i vardagen.


Utan en massa olja i tillagningen får du till dessa goda chicken nuggets som tillagas i ugn. Gillar du inte kokosflingor kan du enkelt ersätta med mer ströbröd istället.

Receptet räcker till 12 stycken

Ingredienser:

600 g kycklingfilé

1 dl ströbröd

1 dl kokosflingor

1 dl mjölk

1 ägg

salt & peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader Skär kycklingfilén i 12 bitar. Blanda ströbröd och kokosflingor i en skål och mjölk, ägg, salt och peppar i en annan. Täck varje kycklingbit i ströbrödsblandningen, doppa i äggblandningen och sen tillbaka i ströbrödet. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills paneringen fått fin färg och kycklingen är helt tillagad.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!