10 sätt att se ut som Kate Moss

Vilka är supermodellens stilhemligheter?


Hon toppar alltid listorna över världens bästa klädda. Långsamt men säkert har supermodellen Kate Moss, 34, seglat upp som den största modeikonen för världens unga kvinnor.

Hon är aldrig fel klädd och kan få det mest tråkiga plagget att se glamoröst ut. Vi visar dig tio exempel på hur du kan sno Kates stil. Detta är formulan till en oslagbar stil, skriver The Guardian.

I bildspelet ovan hittar du ett bildexempel till varje hemlighet.

Sno Kates stil:

1. Våga ligga i framkanten med jeans

Redan för två år sedan dök Kate moss upp i bootcut-jeans när hela världen var galna i höga midjor och stuprörsmodeller. Förra veckan syntes Moss i både zebra- och ormmönstrade jeans från Balmain. Nästa trend?

2. Låt det se obesvärat ut

Använd din cocktailklänning med ett löst skärp, borsta inte håret för röda mattan, använd mycket kajal. Köp vintagekläder och accessoarer som redan ser lite slitna ut.

3. Köp kvalité

Kate Moss handlar sällan i butikskedjor, om det inte handlar om hennes egen kollektion för Topshop så klart. När hon var tonåring brukade hon handla kashmirtröjor på second hand, nattlinnen i silke från 30-talet och skräddarsydda 40-talsplagg från marknader. Riktiga designfynd går fortfarande att hitta som vintage.

4. Gör revolution mot klädkoder

Om det finns något trick Kate Moss alltid kör med för att hamna i rampljuset är det detta: att bryta mot alla klädkoder. Hon bär ofta det exakt motsatta än vad som är förväntat. Från en diskret grå och knälång klänning på röda mattan till tajta läderbyxor och en frackjacka på ett aftonklänningsevent. Hon bär klackar på festivaler och markerar höften i stället för midjan.

5.Tidlösa mönster

Kate väljer klassiska mönster som aldrig går ur tiden. Klassiska ränder, leopardmönstrade jackor och 40-talsblommiga klänningar. Moss bär sällan mönster som gäller för just en säsong.

6.Låt det vara tajt kring ryggen

Kate Moss är rätt kort och liten, och därför kan många plagg sitta löst kring hennes rygg. Kate lägger regelbundet upp och syr in sina kläder för att de ska sitta perfekt. Då ser det ut som att kläderna var gjorda för just henne och ingen annan.

7.Se autentisk ut

Glamhippie, 20-talsstjärna och punkchic. Moss lyckas kryssa mellan stilar utan att det ser ut som om hon klär ut sig. Hon klarar av det eftersom hon använder de autentiska och riktiga orginalplaggen och inte “Så fixar du stilen”-plaggen. Oavsett vilka plagg hon tar på sig ser de “äkta” ut eftersom de är “äkta”.

8.Fokusera på kläderna

För Moss har det aldrig handlat om mode, utan om rena klädesplagg. Kanske är hon därför så framgångsrik. Man kan aldrig klä sig fel i en utan tvivel, vacker klänning i superfin kvalité. En vacker silkesblus är helt enkelt en vacker silkesblus. En trenchcoat som ser ut som gjuten på dig kommer alltid att få dig att se fantastisk ut.

9.Mixa och missmatcha

Kate använder klädesplagg som i normala fall inte borde tillhöra samma outfit. Ett styvt linne i silver tillsammans med ljusa jeans och en tunn ärmlös blommig kofta funkar om man bara använder plaggen med attityd. En nonchalant glittercape släng över en fantastisk glamoros aftonklänning funkar till ett bröllop.

10.Vid tvekan, använd diamanter

Att använda 1800-talsdiamanter i form av små blommor som växer ur en kruka, lättar upp den diskreta klänning Kate Moss använder. Diamanterna gav designern Donatella Versace till Moss.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!