Björn skämtar om våldssex

Succékomikern ifrågasätts efter skämt om fattiga afrikaner och våldtäkt.


Våldtäkt, våldssex och fattiga afrikaner. Björn Gustafsson väljer helt annorlunda ämnen att skämta om i Kanal 5:s ståuppshow Raw. Efter premiären av showen på Blue Moon Bar i Stockholm igår var många besökare chockerade över Gustafssons förändring. Kanal 5 väljer kanske till och med att avstå ifrån att sända vissa delar av materialet.

Sändningsrättigheterna till Raw har Sony BMG sålt till Kanal 5, som börjar inspelningarna av showen i kväll. 14 program kommer att rulla under nästa vår. Om varför Kanal 5 över huvud taget sänder showen säger kanalens presschef Dan Panas:

- Ståuppkomikerna har blivit något av de nya rockstjärnorna, inte minst Raw som dessutom är ett skivprojekt. I England är ståuppkomikerna fullständigt ikoniserade och lite av det ser vi redan nu hända med enstaka ståuppkomiker i Sverige. De har en angelägenhetsgrad som är högre än någonsin idag.

Showens värsting väntas vara Björn Gustafsson. Han har hittills valt att skämta om grissperma, fattiga barn i Afrika, ålds- och förnedringssex, en blind kompis (som han misshandlar med en påk under en svensexa, och vars ledarhund han dödar), en rullstolsburen kompis (som han misshandlar i en boxningsring) och om hur han och en kompis roar sig med att våldta kvinnor i en park, skriver Dagens Media.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!