Abba-Björn får tillbaka sina 85 miljoner

- 14/10/2008, 16:56 -

"Jag har hela tiden gjort rätt för mig".

I dag gav Länsrätten ABBA-stjärnan Björn Ulveus rätt på alla punkter i den långdragna tvisten med Skatteverket. Resultatet blir att Ulveus får tillbaka 85 miljoner felaktigt skattade kronor.

– Jag är naturligtvis väldigt glad över att ha fått svart på vitt att jag hela tiden gjort rätt för mig med mina ursprungliga skattebetalningar och att Skatteverket varit på ett helt felaktigt spår, säger Björn Ulvaeus.

I den aktuella skatteprocessen mot Björn Ulvaeus handlar det om vem som under åren 1999-2005 skulle beskattas för royalties, ersättningar, från de verk som skapades under ABBA-tiden.

Länsrätten ger alltså nu Ulvaeus rätt på alla punkter och underkänner helt Skatteverkets resonemang på att det var Ulvaeus personligen som var ansvarig för att beskattas.

Nu blir det alltså det bolag som haft rätten att erhålla royaltyutbetalningarna som får ta skattesmällen.

Varför betalade Ulvaeus in pengarna från början om han visste att han inte var skyldig att göra det?

– Jag gjorde den extra skatteinbetalningen för att jag under alla omständigheter ville göra rätt för mig, förklarar Björn Ulvaeus.

– Jag är verkligen glad att många kolleger i branschen nu kan andas ut och slippa oväntade skatteproblem, fortsätter Ulvaeus. De allra flesta har ju sina rättigheter på bolag, berättar han för Privata affärer.

Skrivet av: