Ellenor blev årets Robinson

Strategi: höll låg profil.


Vinnaren av årets Robinson blev Ellenor Pierre. Strategin? Hon höll låg profil.

Varför blev du årets Robinson?

– Därför att jag höll en låg profil under programmets gång och hade det starkaste psyket. Det beror också på att jag hamnade i lag Magkal och vi förlorade bara en tävling.

Varför tror du att de andra inte tog sig ända fram?

–Nina till exempel, var för svag. Eller rättare sagt, jag hade det starkaste psyket. Jag visste att jag aldrig skulle kunna slå, bland andra Jarmo, fysiskt så jag satsade på det psykiska i stället.

Vem är en värdig vinnare förutom du?

– Lukas. Han är en duktig överlevare både på det sociala planet och det fysiska.

Vilka är dina närmaste vänner efter tiden på ön?

– Lukas, Christian och Ranjit.

Hur gick det med ditt och Ranjits förhållande?

– Vi är inte tillsammans längre.

Finns det någon som du inte kommer överens med efter tiden på ön?

– Jag kommer inte att umgås med alla efteråt, men jag är inte ovän med någon.

Vad var jobbigast på ön?

– Att jag inte kunde lita på någon. Jag visste aldrig om jag skulle åka ut eller inte. De andra sa att de aldrig sett mig så glad som när jag kom till final. Det var bara för att jag visste att jag inte skulle behöva vara orolig i fem dagar, tills dess att finalen skulle äga rum.

Rent fysiskt?

– Att jag inte fick inte bestämma över mig själv. Det var visserligen ett val som jag gjorde från början, att vara med i tävlingen. Men det var jättejobbigt att man kunde ligga och kräkas och sedan vara tvungen att anstränga sig i en tävling.

Hur förändrades ditt liv efter Robinson?

– Jag har en annorlunda inställning till mat. Det blir väl så när man har svultit så länge. När jag sminkade mig i början kändes det jättekonstigt, jag tyckte att jag såg väldig vulgär ut. Det känns lite konstigt såhär efteråt för oss finalister för vi har inte hunnit prata av oss riktigt efter att vi kommit hem. Allting gick så snabbt, vi sattes på ett plan och några timmar senare var vi hemma.

Vad var det första du gjorde när du kom hem?

–Jag hade bestämt mig för att jag skulle baka bullar till mina barn och det gjorde jag. Men jag handlade även jättemycket mat som jag fyllde kylskåpet med.

Hur reagerade dina barn när du kom hem efter en och en halv månad i djungeln?

– De kände inte igen mig. Jag hade gått ner så mycket i vikt och var väldigt solbränd. Det kändes lite jobbigt faktiskt.

Känns det skönt att äntligen få berätta för alla om din vinst?

– Ja, det känns jätteskönt. Fast det är lite trist att jag inte kan fira med de andra. De ska åka med en båt och fira men jag måste vara kvar i Sverige för att kunna ge intervjuer.

Skulle du kunna ställa upp igen?

– När jag var på ön så sa jag aldrig, aldrig, men nu när jag har kommit hem så har jag på något vis förträngt det jobbiga, så nu känns det som om jag skulle kunna ställa upp igen, avslutar Ellenor för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!