Jacksons kropp obducerades – igen

I hopp om att få svar på vad som orsakade Michael Jacksons död utfördes i dag en andra obduktion av en patolog som anlitats av hans familj. Det rapporterar Los Angeles Times och hänvisar till källor med insyn i fallet.


Ska spåra gifter, alkohol och läkemedel

Rättsläkarmyndigheten i Los Angeles bekräftade att familjen hade begärt en andra obduktion, ett krav som förs fram sedan den första obduktionen inte kunde slå fast någon dödsorsak.

Myndigheterna uppgav efter den första obduktionen att det kan dröja upp till åtta veckor innan en slutgiltig rapport är klar, eftersom en stor mängd prov måste analyseras för att spåra rester av gifter, läkemedel eller alkohol.

Många frågetecken

Pastorn Jesse Jackson, som inte är släkt med familjen men som tillbringat tid med dem sedan hans plötsliga bortgång, sade i en tv-intervju på söndagen att familjen har en rad frågor om omständigheterna kring 50-årige Jacksons hjärtstillestånd.

De ska bland annat röra Jacksons läkare, doktor Conrad Murray, som var ensam vid hans sida när han dog.

När kom doktorn?

Vad gjorde han?

Injicerade han honom?

Om så, med vad? sade Jackson enligt Los Angeles Times. Murray ska enligt uppgifter ha gett Jackson en injektion med ett starkt smärtstillande preparat strax innan han avled, men efter att ha förhört Murray för andra gången kunde polisen konstatera att han inte är misstänkt för något brott.

Utredarna säger att doktorn inte på något sätt är misstänkt och förblir ett vittne till den här tragedin, sade hans talesperson Miranda Sevcik.

Hyllades världen över

Mängder av sörjande fans har samlats runtom i världen sedan Michael Jacksons död i torsdags. På söndagen köade tusentals i Hollywood för att besöka popikonens stjärna på den berömda "Walk of fame". I New York sökte sig många till den legendariska Apolloteatern i Harlem, där Jackson för 40 år sedan framträdde med Jackson 5 som förband åt James Brown.

I Paris samlades över tusen fans vid foten av Eiffeltornet för att hylla Jackson genom att framföra hans berömda danssteg, "moonwalken".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!