Det stora allsångsbråket

"Lotta är mer folklig".


Det började med att TV4 valde att sända sin egen allsång Lotta på Liseberg i Göteborg i sommar. De valde att visa programmet på måndagar, alltså en dag innan Allsång på SkansenSVT.

Hur det kommer att sluta vet ingen men vägen dit är i snårigaste laget. Kritiken mellan allsångskonkurrenterna viner åt alla håll.

Tommy Körberg, som medverkat i Allsång på Skansen ett flertal gånger, kritiserade bingon i Lottas program. Även Skansenaktuella Timo Räisänen ställde sig kritisk till programmet. Nu går Lottas artister till motattack.

Kikki Danielsson som medverkade i Lotta på Liseberg under måndagen framförde öppet en pik mot Allsång på Skansens allsångsledare Anders Lundin.

– Lotta är mycket mer folklig. Hon är ju känd för den stora massan på ett helt annat sätt. Sen så är hon glad, duktig på att sjunga, klämkäck och bjuder på sig själv, säger Kikki till Expressen.

Hon kritiserar även Lundin för att han inte är sångare i grund och botten.

– Ja, att kunna sjunga är ett måste som programledare för ett sånt här program. Sjunger inte han som leder programmet rent, hur blir det då? Vad ska gästerna då följa efter? Nej jag är väldigt imponerad av Lotta, säger hon.

Även Thorleif Torstensson i dansbandet Thorleifs tycker till om SVT:s allsång. Han kritiserar kanalen för att inte ta allvarligt på dansbandshypen.

– Det är trist att inte SVT gör något åt det, de borde ha ett mer brett tänkande i den här frågan, säger han till Expressen.

Lotta själv är diplomatisk och tycker att man kan se båda programmen eftersom de går olika dagar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!