Lördag 23 Okt
Stockholm

Rosing använder päls - läsarna rasar

Djurens Rätt kommer att kontakta Linda för att få henne på bättre tankar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Linda Rosing berättar stolt på sin blogg att hon har fått två ryska pälsmössor av av sin kille, Peter Thelenius, som varit på besök i Moskva.

Det skulle hon aldrig ha gjort.

"Peter kom hem nyss från att ha varit i Moskva hela helgen och spelat. Jag fick dom här två snygga pälsmössorna av honom. Förra året letade jag efter just en sån snygg mössa men hittade ingen som jag föll för. Som tur har min älskling och jag samma smak. Och till min glädje så hade han köpt två stycken till mig. Vilken tycker ni är snyggast?", skriver Linda på sin blogg.

Djurvänner rasar

Efter det inläggen har hon fått mer kommentarer än någonsin av läsare som rasar över att hon förespråkar användandet av päls.

"Det borde du ej ha på dej från döda djur!Ser sjukt ut att ha dom på huvet! Värna djurens liv.Synd att du är ej ären djurvän.....när din son har en kaninunge....", skriver en läsare.

Men kommentarer kommer även från de som ser upp till Linda och tycker det är fint.

"Heej Linda , jag tycker att du är otroligt cool och du verkar jätte snäll , kram Jonna 14 år :)"

Lindas kille bryr sig inte

Nyheter24 har pratat med Peter Thelenius som varken bryr sig om kritiken från djurvännerna eller om det är äkta päls eller inte.

– Jag bryr mig inte, jag köpte dem för att göra Linda glad, säger Peter.

Så du känner inget ansvar gentemot Lindas unga läsare som kan påverkas av hennes val och börja bära päls?

–Nej, det gör jag inte.

Är mössorna äkta eller fejk?

– Ingen aning. Jag är i alla fall övertygad om att de inte levde när de hängde där, ha ha ha, säger Peter för Nyheter24.

Djurens Rätt kommer att kontakta Linda

Roger Pettersson, verksamhetschef för Djurens Rätt, tycker inte att det finns något positivt med att Linda exponerar pälsmössor på sin blogg genom att skriva gott om dem.

–Jag tvekar inte en sekund på att det är ett plågat djur Rosing har på huvudet. Rosing är en förebild för många. Det finns smartare saker än att stödja djurplågeri.

Hur ställer ni er till det?

–Vi kommer att kontakta Linda för att få henne på andra tankar.

Tror ni att det här kommer att påverka LIndas unga läsare så de använder mer päls?

–Det är ju faktiskt så att unga människor är smartare än äldre. Men det var samma sak med Blondinbella som också förespråkade päls. Där fick vi till en debatt. Vi hoppas att Linda i stället vill skänka mössorna till oss så vi kan använda dem för att motverka användandet av päls, avslutar Roger Petterson för Nyheter24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela