Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stureplans största makthavare på 20 år

- 24/11/2009, 09:03 -

Stureplansgruppen listar människorna som gör störst avtryck.

Stureplansgruppen presenterar listan över Stureplans mest inflytelserika gäster under 20 års tid. Många av dem sätter agendan, banar väg för nya konsumenttrender och ser till att nya affärsuppgörelser kommer till stånd.

Se ett urval i bildspelet ovan.

Andra inflytelserika som anmärkningsvärt inte platsade på listan:

Ulf von Roth, tidigare delägare i Stureplansgruppen

Partyknekten var under många år navet i Stureplansgruppen. Från att till och med ha haft ingångar i kungahuset valde han att göra en Kleerup och drog till Göteborg för att starta ett nytt liv.

Thomas Martinsson, gangsteradvokat

Den excentriske toppadvokaten och juristernas Mad Man,Thomas Martinsson, försvarade inte bara Stureplansmördaren Tommy Zethraeus och åtalades för pengatvätt. Utan han frotterade också i de fina salongerna. I början av 2000-talet banade han nämligen vägen för de nya rampljusadvokaterna som intog Stureplan med dyra italienska skjortor och balsamerat hår och gjorde extravagansen accepterad i rätten.

Leif Pagrotsky, socialdemokratisk skuggminister

Paggan har vunnit så stor respekt bland kändiseliten att han till skillnad från sagoförfattaren Thomas Bodström inte behöver ha livvakter i Riches bar.

Skrivet av: