Salladsbråket fortsätter

Salladsbråket är inte över. Dominika och Federley anklagas för att smita från hyran.


Under våren 2007 bestämde sig Fredrick Federley och Dominika Peczynski för att ta över en salladsbar. En historia som blev långt mycket jobbigare än vad de själva trodde. Lokalen låg på Stureplan och hyrdes ut av Suzanna Hultén som i sin tur hyrde av fastighetsägaren Fabegé AB. Men bara efter några månader tvingades kändisduon stänga salladsbaren. Det hela gick inte runt.

Men salladsbråket är långt ifrån över. Fallet har gått till tingsrätt och Suzanna Hultén anklagar Dominika och Fredrick för att smita från hyran på 400 000 kronor.

– Jag trodde jag kunde lita på Federley som är en folkvald politiker. Han försöker hitta en anledning att kasta över ansvaret på mig till varför de lämnat allt, säger hon enligt Expressen.

När Nyheter24 når Dominika Peczynski på telefon är hon less på salladsbråket:

– Det här är helt befängt. Hon har hyrt ut en lokal som inte höll måttet. Vi hade en hälsoinspektör som sa att i princip allt var undermåligt och att de skulle stänga ner oss om vi inte åtgärdade det.

Något som Suzanne Hultén aldrig gjorde trots löften. Enligt Dominika har Suzanne också gjort sig skyldig till varumärkesstöld när hon använt deras logotyper. Men mest av allt är hon trött på den vinklade mediabevakningen.

– Det är vinklat som om jag och Fredrik är två kapitalistsvin. Det är väldigt långt från sanningen, säger hon och fortsätter.

– Det har hänt flera gånger. De vill helt enkelt rida på vårt kändisskap. Jag tycker Expressen kunde ha ringt mig också, säger Dominika Pezcynski till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

1 timme sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

3 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.