Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fredrick Federley brutalt rånad

Nyheter | 15/01/2009 13:35

Riksdagsledamot Federley möttes av sparkar och slag på semestern.

Kändispolitikern och mästarminglaren Fredrick Federley har blivit brutalt rånad och misshandlad. Den centerpartistiske riksdagsledamoten har under de tre senaste veckorna varit på semesterresa i Sydney, Australien. Resan tog en helt ny dramatisk vändning under slutklämmen.

Han berättar nu om den obehagliga kvällen i tisdags. Federley var på väg hem till hotellet i centrala Sydney efter en blöt utekväll i nattklubbsdistriktet vid Oxford Street. Två män i 25-årsåldern närmade sig och stoppade honom.

– De sa att de ville ha min mobil. Jag sa nej och fick en smäll under vänster öga. Jag slog då av mobilen och gav den till dem, säger Fredrick Federley till Politikerbloggen.

Federley stred för sin telefon, men tvingades till slut att lämna över den. Rånarna var dock inte färdiga och krävde även pengar.

– Jag hade typ 200-300 australiensiska dollar och min vän hade inget på fickan. Tack och lov hade vi inga kort med oss.

Det var då han fick en smäll under ögat, som nu omringas av en blå svullnad. Annars säger han att han mår bra.

– Jag fick nog någon mer känga eftersom det ömmar lite här och var, men inget allvarligt, säger han, till Politikerbloggen.

– Jag har som bekant fått smällar förut och detta var lindrigare. Man kanske blir mer medveten och efter smällen var jag snabb att ge dem mobilen, säger Federley och konstaterar att rånarna troligen inte var ute efter att skada. Det låter kanske lite konstigt, men mitt i allt var det odramatiskt, säger han.

Federley polisanmälde händelsen, men har inga större förhoppningar om att rånarna åker fast.

– De frågade om jag ville väcka åtal, men mot vad och hur funkar det från andra sidan planeten? En turist som blir av med en mobiltelefon är nog ett svårlöst mysterium, säger Federley, som nu har en 21 timmar lång flygresa framför sig.

Skrivet av: