Killinggänget bloggar på dramaten

Andres Lokko, krönikekoungen, går över till blogg.


Dramaten har anor från Gustav III. Men likt vår nuvarande kung, ligger de i tiden. Därför skaffade den nya teaterchefen Marie Louise Ekman en egen nya blogg. Efter en vecka överlät hon den till sina anställda som skandalskådisen Örjan Ramberg och Let's dance-Morgan.

Nästa i raden att blogga på Sveriges kulturkraftigaste blogg är Killinggänget som snart sätter upp sin första pjäs på den kungliga teatern. Första inläget från den mångsidiga gruppen är skrivet av Andres Lokko som blivit ökänd för sina spaltmeter av tyckande om musik, och på senare tid mode.

Lokko som har sin scendebut i och med Killingängets pjäs skriver nu också blogg för första gången. I en krönika från 2005 skrev Lokko att han vägrar att blogga då: "Endast i bloggosfären kan vi lära känna Riktiga Människor i all sin anskrämliga nakenhet."

På teaterbloggen talar Lokko, den estniska diasporans mest erkända skribent, ut om nervositeten kring teaterdebuten:

"Jag är ganska glad att Martin (Luuk) också sitter i min båt. Men hur plågsamt jag än tycker att det känns så måste det göras, inte bara för Killinggänget, utan även för Rockjournalister Utan Gränser.

Detta är ju blott ett litet steg för Killinggänget men ett oerhört enormt kliv för den svenska rockjournalistiken. Så vitt jag vet stod aldrig någon från tidningen Schlager eller ens Sound Affects, Jörvars Gosskör eller den nuvarande Sonic-redaktionen någonsin på Nationalscenen.

Jag tar ansvaret helt och fullt på mina taniga axlar att som första svensk representera rockjournalistiken jämsides August Strindberg, Jarl Kulle, Ingmar Bergman och Lil Terselius."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

Harvard tar bort bok med människoskinn

Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

1 timme sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

2 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

3 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

3 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.