Torsdag 28 Okt
Stockholm

Se höstens hetaste filmer

Nyheter24 listar de femton hetaste filmerna som du bara måste se i höst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ponyo på klippan vid havet

Japans motsvarighet till Disney - Hayao Miyazaki - fortsätter leverera fantasieggande animé med känsla. Här får H.C Andersens lilla sjöjungfru en asiatisk makeover när guldfiskprinsessan Ponyo blir kär i den femårige pojken Sosuke med magiskt katastrofala följder. Biopremiär 11 september.

Flickan som lekte med elden

När Lisbeth Salander gör upp med sitt mörka förflutna är det rått, våldsamt och på blodigaste allvar. Uppföljaren lovar mycket men om den håller måttet återstår att se. Noomi Rapace och Michael Nyqvist gör i alla fall sitt bästa i Daniel Alfredssons regi. Biopremiär 18 september.

The Informant

Matt Damon har fettat till sig rejält för rollen i Steven Soderberghs nya thrillerkomedi. En civilare går undercover för att sätta dit sin egen arbetsgivare för ekonomisk brottslighet.

Upp

Pixars nya animerade storverk är en riktig fullträff som redan gjort succé världen över. Om livet, döden, kärleken, allt paketerat i en ballongresa. Biopremiär 16 oktober.

Bröllopsfotografen

Regissören Ulf Malmros återvänder till Värmland med skådespelarna Björn Starrin och Tuva Novotny i huvudrollerna. Lantisen Robin kommer till Stockholm för att tjuvstarta sin fotografkarriär, när han så hamnar på ett överklassbröllop är det upplagt för humor. Biopremiär 16 oktober.

Pandorum

Två astronauter vaknar upp i ett mörklagt rymdskepp. De minns ingenting och finner sig helt ensamma. Trodde de ja. Det här är rymdskräck i dess bästa form även om det är i regi av Christian Alvart. Biopremiär 23 oktober.

This is it

Michael Jackson sista arv till världen blev en konsertdokumentär. Sevärt om inte ett måste för både fans och oss andra. Risken för freakshow är överhängande men med lite smakfull klippning borde det funka. Biopremiär 30 oktober.

Capitalism: A love story

Michael Moore är tillbaka med en ny dokumentär eller vänsterpropaganda som vissa skulle säga. Den här gången om kapitalismens vara eller icke vara. På årsjubileumet av hans genombrottsverk Roger & Me. Biopremiär 30 oktober.

Metropia

Svenske Tarik Salehs omtalade film är en lite Orson Wellsk thriller. Animerat, nyskapande, spännande och fullt med kändisröster som Stellan Skarsgård, Alexander Skarsgård och Juliette Lewis. En av fyra svenska filmer på Venedigs filmfestival. Biopremiär 6 november.

Sin nombre:

En kvinna från Honduras försöker ta sig till USA - drömmarnas land. På vägen stöter hon på en mexikansk gangster och tillsammans försöker de hitta vägen till ett drägligare liv. Vann pris för bästa regi på årets upplaga av Sundance film festival. Biopremiär 13 november.

Till vildingarnas land

Filmatiseringen av Maurice Sendaks älskade bok "Till vildingarnas land" om Max som är en vild men känslig pojke. Missförstådd rymmer han hemifrån till vildingarnas land där han kröns till konung. Något som visar sig svårare än vad han tänkt sig. Regisserad av Spike Jonze. Biopremiär 27 november.

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Heath Ledgers sista film, behövs det sägas något mer? Stjärnspäckat med förutom vår avlidne stjärna också Johnny Depp, Colin Farrell, Jude Law med flera. Om doktor Parnassus som slutit ett avtal med djävulen och får betala med sin 16-åriga dotter. Biopremiär 4 december.

The Road

Postapokalyptisk scifi behöver inte innefatta terminatorer och repliker som "I'll be back". Viggo Mortenson spelar en far som med sin son försöker ta sig igenom ett förbränt Amerika, mot kusten där de hoppas hitta någon vid liv. Biopremiär 11 december.

Avatar

Titanic-regissören James Camerons efterlängtade storverk. En sårad krigsveteran kommer till en fjärran planet, Pandora. Problemet är att människornas koloniala ambitioner inkräktar på infödingarna Na'vis hem. Storslagen effektporr med Braveheartvibbar och stjärnskådisar. Biopremiär 18 december.

Sherlock Holmes

Världens kändaste detektiv spelas den här gången av Robert Downey Jr. En mer komisk och hunkigare variant av Arthur Conan Doyles klassiska berättelse, i regi av Guy Ritchie. Lagom för att vila julspäcket. Biopremiär 25 december.

Kolla in Nyheter24:s filmblogg här.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela