Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skandalbolag har svenska kopplingar

Nyheter | 05/12/2008 17:13

Det konkursdrabbade danska företaget IT Factory tros ha svenska förgreningar.

Det var bara några dagar sedan det danska företaget IT Factory utnämndes till årets bästa tillväxtföretag i Danmark. Men företagets chef, Stein Bagger, är nu efterlyst av Interpol för bedrägeri av mycket grov art.

Chefen misstänks ha plundrat sin arbetsgivare på hundratals miljoner kronor. Danske Bank riskerar en förlust på 350 miljoner kronor och SEB tros förlora 70 miljoner på Baggers lurendrejerier.

Nu har man upptäckt att två svenska affärsmän haft ett mycket nära samarbete med Stein Bagger. En av dem dömdes för en tid sedan till fängelse för grovt bokföringsbrott. Mannen har överklagat domen till hovrätten och förhandlingarna inleddes i tisdags.

Bagger har perioder också varit bosatt i Sverige med sin älskarinna. Hyran, på 18 000 kronor i månaden, betalades av IT Factory.

Nu tros han ha flytt till Dubai, där han semestrade med sin hustru för ett tag sedan. Bagger kan också finnas i Panama, där ett bankkonto nyligen öppnats i hans namn. Landet har inget utlämningsavtal med Danmark, skriver Di.

Skrivet av: