Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rysk köpare närmar sig Volvo

Nyheter | 06/12/2008 12:02

Representanter gjorde besök på Fords huvudkontor.

Ryska och kinesiska bilföretag är högaktuella som nya köpare av Volvo. Ford har startat försäljningen av Volvo Personvagnar och har flera intresserade köpare på gång. Så sent som i veckan besökte representanter för ett ryskt bilföretag Fords huvudkontor i Dearborn.

Flera uppgifter pekar på att Ford har lämnat investmentbankerna åt sidan i inledningsskedet, trots att bankerna redan anses ha färdiga lösningar att presentera för biljätten.

– Ford har ännu inte börjat ta emot investmentbankerna, men det sker snart, säger en representant för en investmentbank i Europa till Dagens Industri.

Branschbedömare menar att det är högst sannolikt att ett ryskt eller kinesiskt företag köper Volvo PV i och med att majoriteten av dem har en relativt stark ställning på den finansiella marknaden.

Flera av dem har också behov av att hitta distributionssystem i Europa och Nordamerika för att kunna expandera. Shanghai Automotive Industry, Geely och Cherry Automotive är några som redan i dag har flera samarbeten med västliga bolag såsom BMW, Volkswagen och General Motors.

– Kineser och ryssar bygger på lång sikt och ser en Volvoaffär på 10 till 15 års sikt. De förbättrar sin kvalitet hela tiden, säger en branschkälla med erfarenhet av globala bilaffärer, till Dagens Industri.

Skrivet av: