Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu ryker SAS-chefernas bonusar

Nyheter | 15/01/2009 06:55

Mats Jansson tappar miljoner efter förluster och finanskris.

Företag ser möjligheter under finanskrisen att sänka de anställdas löner för att kunna överleva. Men inte ens börscheferna går fria. Efter att SAS nått en överenskommelse med facket tvingas SAS-ledningen att avtå från löneökningar under 2009 och får dessutom en lönesänkning på sex procent. Utöver detta avstår koncernledningen från utbetalning av rörlig lön för 2008.

Det innebär att SAS vd Mats Jansson, som har tio miljoner kronor i fast lön samt en bonus på maximalt två miljoner kronor, får 600 000 kronor mindre i lön. Det är dock höljt i dunkel än så länge hur mycket han tappar i bonus under perioden. SAS-chefernas bonusar är nämligen inte klara för 2008, och ersättningen för 2007 offentliggörs inte förrän vid nästa bokslut i februari, skriver Dagens Industri.

Troligt är att Janssons bonus minskar från två miljoner till noll miljoner kronor på ett år, då SAS 2007 visade bästa vinsten sedan år 2000.

Skrivet av: