Musik stjäls från Spotify

Hackerprogram gör att användare kan tanka ned filer från tjänsten.


Musiktjänsten Spotify har utsatts för en hackerattack och användare har olovligen stulit musik från tjänsten. Skivbolagen ser inte positivt på hackerattacken och tar händelsen på största allvar.

– Det som är viktigt för oss är att förklara vad det är och hur vi har agerat så att de känner sig säkra med oss som partner. Samtidigt vill jag poängtera att vi redan idag har ett system som är betydligt svårare att ta sig runt än de flesta webbplatser för musik, säger Daniel Ek, vd på Spotify, till Dagens Industri.

Spotify, som snabbt blivit populärt under den senaste tiden, gör det möjligt för användare att lyssna på låtare utan att ladda ned dem. I veckan spreds det nya hackerprogrammet som öppnar upp för användare att spela av låtar från Spotify och spara dessa i separata filer på hårddisken, utan någon försämring i ljudkvaliteten.

Ek hade räknat med att denna typen av program skulle dyka upp förr eller senare på nätet. I dag samarbetar Spotify med de fyra stora skivbolagen Universal Music Group, Sony BMG, EMI Music och Warner Music Group.

– Jag känner ärligt talat inte till det men naturligtvis är det inte något som vi ser positivt på. Vi har ju licensierat musiken med de villkoren som finns i tjänsten från början, säger Jacob Key, affärsutvecklingsansvarig på Warner Music i Norden och Baltikum, till Dagens Industri.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!