Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skugge efterlyser vikingagäng

Nyheter | 01/03/2009 12:26

Linda Skugge har hittat receptet för att bryta gubbväldet.

Bloggdrottningen Linda Skugge har tröttnat på att folk lägger på luren i hennes öra med orden "Har någon av er gått Handels? Jag hjälper bara folk som också gått Handels." Trots att hon har entreprenörat mer än många Handelsalumner, som jobbar häcken av sig med överföringar på investmentbanker, efterlyser hon ett vikingagäng för att tackla näringslivets gubbvälde.

Enligt Skugge är det flest män i näringslivstoppen eftersom "Handelsmän väljer Handelsmän väljer Handelsmän". Det vill säga att chefer lyfter fram människor de kan relatera till. I sin kolumn i Svenska Dagbladet utvecklar hon:

"Är det bara jag som får sektvibbar? Men vi kvinnor har verkligen en stor del själva i problemet. Kvinnor måste börja lyfta fram varandra. Jag anstränger mig verkligen att hitta unga kvinnor som jag kan anlita till mina två bolag. Jag vill ge duktiga ungdomar samma chans som jag fick vid 18 års ålder."

Därför uppmanar Skugge kvinnorna som vill göra karriär att ta efter Handelsmännen. Det vill säga hålla ihop i stora gäng, lyfta fram varandra, inte ta kritik personligt, dricka öl och dunka rygg i form av ett vikingagäng.

"Jag och mitt vikingagäng ska snart ha gille på Hotel Diplomat och slipa våra svärd för kommande härnadståg", skriver Skugge i Svenska Dagbladet.

Skrivet av: