Hon har blivit symbol för bolånekrisen

- 03/10/2008, 21:42 -

Kritiker menar att krispaketet inte kommer att hjälpa vanliga amerikaner.

Krispaketet i all ära. Men kommer det att hjälpa den vanliga amerikanen att undkomma bolånekrisen som drabbat USA?

– Krispaketet gör inget för de vanliga amerikanerna. Paketet misslyckas med att hjälpa de miljontals husägare som kan komma att bli av med sina hem. Paketet kommer att ta hand om Wall Street och börserna kanske går upp i ett par dagar, men demokratin är på väg neråt, säger Dennis Kucinich, ledamot i representanthuset.

Han syftade framförallt på 90-åriga kvinnan Addie Polk i Ohio som på onsdagen sköt sig själv när ombud kom för att vräka henne ur hennes villa. Polk har blivit en symbol för hur bolånekrisen drabbar vanliga amerikaner.

Addie Polks granne berättar att han tog en stege för att klättra komma in i kvinnans hus efter att han och inkasserare hört pangljud inifrån huset.

–Jag trodde bara hon hade ramlat och inte kunde komma upp, säger grannen Robert Dillon till CNN. Jag visste inte att hon hade skjutit sig själv förrän jag kom in. Och när jag kom in andades hon fortfarande, men hon sa ingenting.

Kvinnan vårdas på sjukhus.

–Det finns många människor som Addie Polk i USA just nu. Det är det som är det sorgliga, sa kommunfullmäktiges ordförande i Akron ,Marco Sommerville till CNN.

Se en familj i Kansas City som tvingats bo i ett tält:

Skrivet av: