Kvinnans bolån slopas

Den 90-åriga kvinnan som sköt sig själv när hon skulle vräkas får flytta hem igen.


Nyheter24 rapporterade i går om Addie Polk som sköt sig själv när hon skulle vräkas från sitt hem i Ohio. Den 90-åriga kvinnan sköt sig själv med två skott i onsdags, när inkasserare kom för att vräka henne ur hemmet. Det amerikanska Federal National Mortgage Association kommer att bortse från Addie Polks bolån.

Man ska ha försökt evakuera den djupt skuldsatta Addie Polk 30 gånger innan hon sköt sig själv. Hon ska aldrig ha öppnat dörren när ombudsmännen knackat på.

Många privatpersoner och företag ska ha hört av sig för att vilja hjälpa Addie Polk.

–Vi kommer att utvärdera vad som är bäst för henne, sa kommunfullmäktiges ordförande i Akron, Marco Sommerville. Om hon mår tillräckligt bra och kan flytta hem igen, tycker jag vi borde försöka hjälpa henne med det. Om inte, så behöver vi hitta en annan plats för henne att bo i. Så hon slipper oroa sig över det här igen.

–Hon älskar det huset. Jag hoppas att hon kan flytta tillbaka, sa grannen Robert Dillon. Dillon och Polk har varit grannar i 38 år. Det var Dillon som upptäckte att Addie skjutit sig själv.

Robert Dillon. berättar att många i kvarteret har blivit vräkte.

–Många hus står tomma här. Jag kommer att ha två tomma hus till grannar. Det gör mig inte glad, för vi var goda vänner och bra grannar som ställde upp för varandra, säger Dillon till CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

1 timme sedan
Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.