Måndag 27 Sep
Stockholm

Tyskan kommer att överklaga

Livstidsdömda Christine Schürrer meddelar genom sin advokat att hon tänker överklaga tingsrättens dom i Arbogamålet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

32-åriga Christine Schürrer kommer att överklaga tingsrättens livstidsdom som kom på tisdagen, meddelar hennes försvarsadvokat Per-Ingvar Ekblad. Rätten finner henne skyldig till morden på barnen Max och Saga samt mordförsök på deras mamma Emma Jangestig den 17 mars i år.

– Tingsrätten har ansett att ett antal indicier har ett tillräckligt stort bevisvärde för att man ska komma fram till en fällande dom. Där har jag naturligtvis en helt annan uppfattning, definitivt en helt annan uppfattning och det kommer vi naturligtvis att ta upp i hovrätten. Det är självklart att det här kommer att gå vidare till hovrätten, säger försvarsadvokat Per-Ingvar Ekblad, till Sveriges Radio.

Västmanlands tingsrätt pekar inte ut någon särskild bevisning mot Christine Schürrer utan ser till den sammantagna bevisningen enligt domen. Detta kan bli en tuff kamp om bevisfrågan i en kommande hovrättsförhandling, rapporterar Sveriges Radio Västmanland.

Christine Schürrer ska även betala ett skadestånd till mamman på 457 892 kronor och till övriga målsägande ska hon betala sammanlagt 131 329 kr. Det står också klart att Schürrer utvisas till Tykland efter det eventuella fängelsestraffet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela